Cum scăpăm de atacul de panică

In jos

Cum scăpăm de atacul de panică

Mesaj  Lucica la data de Mar Oct 26, 2010 8:24 am

Cum scăpăm de atacul de panică


Respiraţia precipitată şi bătăile neregulate ale inimii sunt primele simptome.
O persoană din 60 suferă la un moment dat un atac de panică, afirmă specialiştii citaţi de Associated Content. Un astfel de atac este indus în mod normal de o senzaţie acută de teamă şi de o stare persistentă de stres.

Atacul de panică este mai frecvent în cazul persoanelor care suferă de depresie sau de diverse fobii. Acesta se manifestă la toate nivelurile: fizic, mental şi emoţional. Simptomele de natură fizică sunt caracterizate prin: respiraţie precipitată sau senzaţie de lipsă de aer, transpiraţie, bătăi neregulate ale inimii şi chiar atacuri de cord.

La nivel mental, persoana care suferă un atac de panică îşi pierde viteza de reacţie, incapacitatea de concentrare, aude voci interioare puternice şi are senzaţia că ceva rău se va întâmpla. Partea emoţională a atacului de panică este bazată în mare parte pe temeri: teama de moarte, de a înnebuni şi chiar teama de atacul de panică în sine.


Principalul mod de tratare a atacurilor de panică este medicaţia corespunzătoare, pe bază de antidepresive.
Soluţii simple de îndepărtare a atacurilor

1 Conştientizarea fenomenului - Atacul de panică este un răspuns normal la o situaţie de criză, o răbufnire a senzaţiilor fizice şi a temerilor la nivel emoţional. Starea de panică este apropiată de anxietate.

2 Prevenirea atacului - Potrivit specialiştilor, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să începem să gestionăm momentele de panică, astfel încât, la primele simptome apărute, să ştim să prevenim atacul. În cazul în care simptomele atacurilor de panică mimează semnele unei afecţiuni este indicat să consultăm un medic, pentru a fi siguri că nu există o boală. Atacurile de panică pot fi controlate, fiind nevoie doar de hotărâre şi de timp.

3 Tehnici de relaxare - În momentul în care simţiţi că apar primele simptome, închideţi ochii, concentraţi-vă asupra unei imagini plăcute, liniştitoare şi controlaţi-vă respiraţia. Vă puteţi imagina o destinaţie de vacanţă, un loc pe care aţi vrea să îl vizitaţi sau chiar să creaţi un loc imaginar, liniştit. În cazul în care nu aveţi o imaginaţie atât de bună, vă puteţi concentra asupra unei poze sau asupra unui suvenir luat dintr-o vacanţă.

4 Dacă tehnicile de vizualizare nu funcţionează, puteţi încerca exerciţiile de respiraţie ritmică. Acestea ajută corpul să se relaxeze, să elimine senzaţia de panică, prin inducerea sentimentului de siguranţă.

5 Cursurile de yoga şi cele de meditaţie sunt o alternativă eficientă, deoarece, cu ajutorul unui instructor, puteţi învăţa să vă relaxaţi treptat fiecare muşchi al corpului.
De la atacul de panică la apariţia bolilor de inimă
de Mădălina CHIŢU |


Persoanele trecute de 50 de ani sunt mai puţin vulnerabile în faţa acestor maladiiBătăile neregulate ale inimii anunţă un atac de panică
Persoanele care de-a lungul vieţii au atacuri de panică prezintă un risc de a suferi de boli de inimă, susţin oamenii de ştiinţă de la Colegiul Universitar Londra. Specialiştii menţionează că persoanele până în 50 de ani sunt mult mai vulnerabile în faţa acestei afecţiuni. La acest studiu au participat peste 400.000 de persoane, iar specialiştii au constatat că cele care aveau probleme cu inima sufereau şi de atacuri de panică, comparativ cu persoanele perfect sănătoase. „Teoretic, simptomele celor două afecţiuni sunt similare şi tocmai de aceea considerăm că există o strânsă legătură între atacurile de panică şi bolile de inimă”, menţionează dr. Kate Walters, coordonatorul studiului.

De asemenea, cercetătorii spun că persoanele sub 50 de ani care au avut cel puţin un atac de panică au o predispoziţie de aproximativ 45 la sută de a dezvolta o boală de inimă.

Mai mult, persoanele trecute de această vârstă au o tendinţă mult mai mică de a dezvolta o astfel de boală. Dr. Walters precizează că vârsta joacă un rol important în dezvoltarea afecţiunilor cardiace, iar persoanele mai tinere sunt mult mai vulnerabile.

Astfel, atacul de panică este însoţit de cel puţin patru dintre următoarele simptome: bătăi puternice ale inimii, neregulate sau rapide, senzaţia de a nu mai putea respira, senzaţia de disconfort toracic, ameţeli, greaţă, care durează mai puţin de 10 minute.

De cele mai multe ori, această senzaţie poate apărea în urma unor fobii sau a unei stări de anxietate. Cercetătorii britanici afirmă că aceste tulburări pot duce chiar la infarctul miocardic


_________________________________________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Daca intr-o zi iti vine sa plangi,cauta-ma!Nu promit sa te fac sa razi,dar voi plange alaturi de tine! Daca intr-o zi iti vine sa fugi,cauta-ma! Nu promit sa te opresc,dar voi fugi alaturi de tine! Daca itr-o zi ma cauti si nu iti raspund,vino! Poate am eu nevoie de tine!
avatar
Lucica
FONDATORI
FONDATORI

Mesaje : 739
Data de inscriere : 14/10/2010
Varsta : 40
Localizare : OLT

http://olteanca.forumulmeu.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum