Dependenţa de internet duce frecvente tulburari psihice

In jos

Dependenţa de internet duce frecvente tulburari psihice

Mesaj  Lucica la data de Mar Oct 26, 2010 8:28 am

Dependenţa de internet – una dintre cele mai frecvente tulburări psihiceDependenţii: cei care pariază excesiv online, cei care au preocupări sexuale pe internet şi cei care trimit exagerat de multe e-mail-uri

Izolarea socială şi oboseala cronică, urmări ale dependenţei de mediul online


Dependenţa de internet este una dintre ce­le mai frecvente tul­burări mintale şi ar trebui să fie recunoscută de către reprezentanţii corpului medical, se afirmă în editorialul uneia dintre cele mai prestigioase reviste de psihiatrie din lume, The American Journal of Psychiatry.

Potrivit articolului, depen­denţa de internet întruneşte toate criteriile pentru a fi catalogată drept boală psihică şi se cere Asociaţiei de Psihiatrie din Statele Unite să o introducă în mod oficial pe lista unor astfel de tulburări. Autorul editorialului, Jerald Block, consideră că dependenţa de internet poate fi împărţită în trei subcategorii: excesul de pariuri online, preocupările sexuale pe internet şi trimiterea exagerată de e-mail-uri sau mesaje text.

„Dependenţa de internet se dovedeşte a fi o tulburare psihică destul de des întâlnită, care merită să fie inclusă în „Manualul diagnosticării bolilor psihice” (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders), afirmă doctor Block.

Potrivit acestuia, toate tipurile de dependenţe de internet au patru componente principale: utilizarea în exces, retragerea, creşterea toleranţei la anumite tipuri de tehnologie şi repercusiunile negative. Block mai spune că dependenţii de internet dezvoltă un tip ciudat de toleranţă cu privire la noile tehnologii, ceea ce îi determină să îşi dorească frecvent să upgradeze tot ceea ce ţine de soft-urile şi hard-urile pe care le utilizează. Izolarea socială şi oboseala cronică sunt printre cele mai frecvente exemple de „repercusiuni negative” ale dependenţei de mediul online.

86% dintre dependenţii de internet prezintă cel puţin o altă tulburare psihică

Pe de altă parte, doctorul afirmă că numărul persoanelor care pot fi catalogate ca suferind de această afecţiune este foarte mare. “După o serie de zece decese cauzate de insuficienţe cardio-pulmonare survenite în internet-café-uri şi asasinate ce au avut ca punct de plecare anumite jocuri online, Coreea de Sud cataloghează dependenţa de internet ca fiind una dintre cele mai serioase probleme legate de sănătatea publică din acest stat”, spune Jerald Block.

„Potrivit datelor din 2006, ad­mi­nistraţia sud-coreeană es­ti­mează că aproximativ 210.000 de copii sud-coreeni sunt afectaţi de dependenţa de internet şi au nevoie de tra­ta­ment. Aproximativ 80% dintre cei care sunt consideraţi ca necesitând tratament au nevoie de medicamentaţie psihotropică şi cam 20-24% dintre aceştia necesită spitalizare în instituţii specializate”, se mai spune în editorialul publicat de The American Journal of Psychiatry.

Dimensiunea fenomenului, dificil de evaluat

Medicul consideră că este foarte greu de apreciat care este nivelul la care se ridică această problemă în Statele Unite şi în alte state, în principal din cauza popularităţii de care se bucură conexiunile la internet de acasă. „Spre deosebire de Asia, unde internet-café-urile sunt frecventate mult mai mult, în SUA jocurile şi sexul virtual sunt accesate mai des de acasă. Încercările de a măsura fenomenul sunt îngreunate de ruşinea, negarea şi minimalizarea celor implicaţi”, se mai spune în editorial.

Block afirmă că aproximativ 86% dintre dependenţii de internet prezintă cel puţin o altă tulburare psihică şi, de obicei, această altă boală este motivul pentru care pacientul se adresează medicilor. În plus, acesta afirmă că, dacă se va ajunge la o încadrare exactă a dependenţei de internet ca tulburare psihică, nu va fi la fel de simplu să fie găsite metodele prin care pacienţii să fie vindecaţi de această boală. “Din nefericire, dependenţa de internet este rezistentă la tratament, presupune riscuri ridicate şi are rate mari de recădere”, mai spune Block.

_________________________________________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Daca intr-o zi iti vine sa plangi,cauta-ma!Nu promit sa te fac sa razi,dar voi plange alaturi de tine! Daca intr-o zi iti vine sa fugi,cauta-ma! Nu promit sa te opresc,dar voi fugi alaturi de tine! Daca itr-o zi ma cauti si nu iti raspund,vino! Poate am eu nevoie de tine!
avatar
Lucica
FONDATORI
FONDATORI

Mesaje : 739
Data de inscriere : 14/10/2010
Varsta : 40
Localizare : OLT

http://olteanca.forumulmeu.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum